HIC metingen 

Toestelinspectie.nl is gespecialiseerd in het inspecteren en keuren van valdempende ondergronden en adviseren hierin. Hier vindt u de technische achtergrondinformatie over onze inspecties met de HIC meter.

Heeft u al de valdempende ondergrond onder uw speeltoestellen of op andere locaties laten testen?
Voldoet deze aan de EN 1177 norm 2018, heeft u daarvoor een geldig en wettelijk certificaat van de desbetreffende valdempende ondergrond?

Head Injury Criteria Test of ook HIC test genaamd, geeft aan tot welke hoogte de gebruikte valdempende ondergrond geschikt is. Dit wordt aangegeven door de HIC waarde.
De juiste valdempende ondergrond is heel belangrijk , waardoor ongevallen met ernstige letsels voorkomen kunnen worden, laat daarom uw valdempende ondergrond testen en certifiëren!

Bij controles of inspecties kunt u dan ook onmiddellijk uw rapport voorleggen aan de inspecteur want wij leveren na het inspecteren van de valdempende ondergrond een officieel rapport af met beschrijving.
U bent er dan zeker van dat de kinderen in alle veiligheid spelen en dat uw geplaatste valdempende ondergrond geschikt is volgens de EN1177 norm 2018.

Is de meting verplicht?
Officieel worden de metingen “op schatting” gedaan bij de fabrikant. Maar daarvan kunt u echter geen enkel certificaat of test voorleggen als men ernaar vraagt.
Rapporten voor valdempende ondergronden zullen in de nabije toekomst steeds meer moeten worden voorgelegd als bewijs dat deze voldoen aan de EN1177 norm 2018, en u zal moeten kunnen aantonen dat de valhoogte van uw speeltoestel getest is en veilig bevonden.

HIC test laten uitvoeren:
Wij kunnen voor u deze testen uitvoeren op locatie en de nodige richtlijnen/rapporten afleveren.

Wat wordt er precies gemeten?
– Valhoogte
– Valsnelheid
– Valtijd
– Impactwaarde
– Kritieke valhoogte

Hoe wordt er gemeten?
Met een draadloze HIC-meter bol testen we de valdempende ondergrond.

Veiligheid is van cruciaal belang bij speeltoestellen.
Een ongeluk zit in een klein hoekje en een onveilige valdempende ondergrond zorgt regelmatig voor letsel bij kinderen.
Hoe zit dat bij u? Is uw speelomgeving wel veilig? Voldoet de ondergrond aan de verplichte EN 1177 norm 2018 ? Met de Draadloze HIC-meter, kunt u dit eenvoudig en snel laten controleren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
U stuurt ons een aanvraag samen met de nodige uitleg en eventueel wat foto’s van de huidige situatie.

 • Wij bekijken dit en maken voor u een offerte op maat van de uit te voeren metingen.
 • Wij komen ter plaatse nadat u de goedkeuring geeft om de nodige metingen uit te voeren.
 • Per toestel wordt er een meting uitgevoerd en wordt de meting opgeslagen in onze bestanden.
 • Bij ons op kantoor worden de gegevens verwerkt en wordt u op de hoogte gehouden wanneer alle rapporten klaar zijn per toestel.
 • De overeengekomen kosten worden gefactureerd, de factuur wordt u toegestuurd.
 • Na ontvangst van de betaling worden de rapporten toegestuurd per post en per mailversie, zo heeft u deze ook steeds beschikbaar in uw bestand.

U heeft vanaf dat ogenblik het officiële bewijs om aan te tonen dat u de HIC-waarden heeft laten meten en dat deze al dan niet conform zijn met de opgelegde EN1177 normeringen.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan:
Neem dan geheel vrijblijvend contact op indien u bijkomende informatie wenst te bekomen omtrent onze metingen en rapporten.

Zijn metingen duur?
Metingen ter plaatse hangen af van de te rijdende afstand, het aantal te meten toestellen en van de uit te voeren metingen.

Neem snel contact op met Toestelinspectie HIC – meting, we bekijken uw toegestuurde foto’s en laten u weten of er een bezoek en meting ter plaatse aan te raden is.

Advies & Bemiddeling

Daarna geven we advies aan de klant over de staat van de valdempende ondergrond. De klant kan met dit overzicht verdere stappen ondernemen. Als er een geschil ontstaat tussen de klant en de leverancier/installateur van de valdempende ondergrond, kunnen wij bemiddelen. Omdat we onafhankelijk zijn en geen valdempende ondergronden installeren, kunnen we altijd een eerlijk advies geven.

Daarom kies je voor Toestelinspectie.nl

 • Toestelinspectie.nl werkt onafhankelijk
 • Toestelinspectie.nl heeft ervaring met de meest betrouwbare apparatuur
 • Toestelinspectie.nl kent de ontwikkelingen en regelgevingen in de markt
 • Toestelinspectie.nl heeft branchespecifieke kennis in huis
 • Toestelinspectie.nl is ervaren en voldoet daarbij aan alle gestelde normen en eisen.